Hőszigetelés kiemelten fontos helyekre!

A RAVATHERM XPS zártcellás polisztirolhab termékek kiválóan alkalmasak nedvességnek, vagy nagy terhelésnek kitett helyek, épületrészek hőszigetelésére.

Egy épületet a mai kor igényei szerint úgy kell megtervezni és megépíteni, hogy a fűtött tereket minden irányból, körbe-körbe hőtechnikai szempontból azonos teljesítményű szerkezetek határolják.Ezt a folytonos felületet nevezzük az épület termikus burkának. A nagy, egybefüggő homlokzati részeket és a tetőket viszonylag egyszerű hővédelemmel, hőszigeteléssel ellátni, azonban vannak olyan, elsősorban csatlakozási helyek, ahol a hőszigetelés anyagának egyéb szempontoknak is kiválóan meg kell felelni. Ezeken az összetett igénybevételű helyeken speciális hőszigeteléseket kell alkalmazni!

Hogy hol vannak ezek a helyek? A legnagyobb ilyen felületek az épület lábazati részén, a padlóban, a földdel érintkező szerkezeteknél – pincéknél és az alapok mentén találhatóak.
  • Az épület lábazatán elhelyezett hőszigetelésnek ellen kell állnia a talajból és a csapadékból származó nedvességnek. Rugalmasnak, de nagy szilárdságúnak kell lennie, hogy a vakolat ne legyen sérülékeny ebben a könnyen elérhető, sérülésnek kitett zónában.
  • A padló esetében a hőszigetelés nagy szilárdságát kell kihasználni, hiszen fontos, hogy a ház elkészülte után a padló hosszú éveken keresztül sík maradjon és a szekrények ne dőljenek a szoba közepe felé.
  • Pincefal hőszigetelésekor a hőszigetelés szilárdságát és vízállóságát is kihasználjuk. Ilyenkor a hőszigetelés látja el a vízszigetelés védelmét is, így kettős szerep hárul rá.
  • Az alaptest mellé elhelyezett zártcellás polisztirolhab a hőszigetelésen túl bennmaradó zsaluként is használható, amivel sokszor jelentős mennyiségű betont is meg lehet spórolni.
Hőhidak hőszigetelése


Az épület bizonyos részein a termikus burok egyenletességét, az un. hőhidak környékén, csak többlet hőszigetelés beépítésével lehet elérni. Többek között a falak és födémek csatlakozása mentén a falazat anyagától eltérő, a hőt jobban vezető beton szerkezetek elé a beton rossz hőszigetelő tulajdonságát ellensúlyozandó szükséges jól tapadó, érdes felületű RAVATHERM XPS 300 WB beépítése.

Miért RAVATHERM XPS?

A RAVATHERM XPS kiválóan hőszigetel még hosszú évek múltán is

A RAVATHERM XPS nem érzékeny nedvességre a talajban, a tetőteraszon vagy épületlábazaton sem

A RAVATHERM XPS speciális érdesített felületű 300WB terméke közvetlen vakolható, sőt alkalmas tégla, vagy kőburkolatú épületlábazat, homlokzati fal hőszigetelésére is

A RAVATHERM XPS lépésálló, jól terhelhető, akár járművel járható teraszokon, tetőkön, vagy garázspadlóban is alkalmazható

A RAVATHERM XPS nem korhad, nem zsugorodik, alakját méretét a beépítés utáni évtizedekben is megtartja

A RAVATHERM XPS-t Balatonfűzfőn gyártjuk több mint 25 éves tapasztalattal