Extra hőszigetelés és hőhídvédelem – igazán csak most érezzük a különbséget

Miért érdemes régi tetőablakait újra cserélni beépítő készlettel?

1) Mert energiát takarít meg
Az elmúlt 10-20 év alatt sokat fejlődött a nyílászárók gyártástechnológiája. Ha tetőtéri ablaka már elmúlt 10 éves, egy új tetőtéri ablak jelentősen jobb teljesítményt nyújt szellőztethetőség, hőszigetelés, napvédelem és hanggátlás terén. Biztos lehet abban, hogy egy új és modern tetőtéri ablak sokkal jobb hőszigetelő értékekkel bír, mint egy még jó állapotú régi. Csökkentsen a hőveszteségen, cserélje le régi ablakát!

2) Mert hosszútávra biztosítja a komfortot otthonában
Rendeltetésszerű használat, karbantartás és beépítés mellett a tetőtéri ablakok élettartama min. 25 év. A csökkenő hőveszteség mellett jobb hőérzet, zárt állapotú szellőzés, igény szerinti árnyékolók teszik komfortosabbá a mindennapokat.

3) Mert rövid idő alatt érhet el látványos javulást
A régi tetőablak cseréje könnyebb, mint gondolná: akár egy nap alatt megvan és a következő 25 évben nincs rá gondja. Többféle nyitásmódú, működtetésű, hőszigetelő üvegezésű és felületkezelésű típus közül választhat, rövid, kiszámítható szállítási határidővel, az ablakbeépítés pedig akár egy nap alatt is elvégezhető

Velux tetőablakcsere tanácsok

1. Helyszíni felmérés: Az ablakcserét érdemes egy helyszíni felméréssel kezdeni. Javasoljuk, hogy vegye fel a kapcsolatot egy ablakbeépítővel, aki felméri az Ön ablakának és a tetőszerkezet állapotát, megállapítja a korábbi ablak típusát, mely alapján eldönti, hogy mekkora bontásra, és milyen ablaktípusra vagy méretre lesz szükség.

2. Ablaktípus választása a helyiség funkciója alapján: Magas páratartalmú helyiségekbe (fürdőszoba, konyha) poliuretán felületű ablakot javaslunk, míg a szobákba fa ablakokat.

3. Ablakszám választása: Ha a tetőszerkezet lehetővé teszi, fontolja meg, hogy az új ablak nagyobb legyen-e a korábbinál. A jelenleg hatályos előírások szerint egy helyiség felülről történő megvilágítása esetén a bevilágító felület méretét úgy kell megválasztani, hogy az a hasznos alapterület méretének legalább 1/10 része legyen. Emellett a jobb fényeloszlás érdekében érdemes inkább több, kisebb méretű ablakban gondolkozni, mint egy nagyméretűben.

4. Stabil és megbízható beépítés: Az ablakok méretére gyártott beépítőtermékekkel még biztosabb lehet az ablakok hosszú távú energiatakarékosságában, víz- és párazárásában: a beépítéshez feltétlenül szükséges burkolókeret mellé válasszon hőszigetelő keretet, alátétfóliát és párafékező fóliát is. Hosszabb távon jelentős összegeket spórolhat a fűtésszámlán és nem kell tartania az ablak környékének penészesedésétől sem.

5. Válassza ki az ideális árnyékolókat: A tető síkjában fekvő ablakok árnyékolása feltétlenül szükséges: a külső rolók a hő ellen, a belső árnyékolók a túlzott napfény ellen védik otthonát. Az ideális árnyékoló típus kiválasztásánál fontos szempont az ablakok tájolása is. A szúnyogok ellen kifejezetten a tetőtéri ablakokhoz kifejlesztett szúnyoghálóval védekezhet. Árnyékoló vásárlásakor ügyeljen arra, hogy az árnyékoló méretkódja egyezzen az ablak méretkódjával.

További részletek a beépítő készletről

Forrás: Velux Kft.

Csatolt dokumentum letöltése