Felfedezett régi-új falazó rendszer

A felfedezett régi-új klasszikus

Napjaink új építésű lakóházai estén többféle szerkezeti konstrukció közül választhatunk. Minden rendszernek – pl. könnyűszerkezetes monolit stb. – megvan a maga épületfizikai sajátossága. Ez a falazati rendszerekről is elmondható, ahol szintén eltérő anyagokat találunk olyan tulajdonságokkal, mint (nyomószilárdság, hőszigetelés, hangszigetelés, akusztika, stb…). És ha letesszük a voksunkat az egyik fontos épületfizikai tulajdonság mellett előfordulhat, hogy lemondunk más, ámbár szükséges jellemzőről.  

A Silka elemekkel épített falazatok sokrétű elvárásokat teljesítenek. Ilyen a magas nyomószilárdság, amely karcsú falszerkezet építését teszi lehetővé, mely különösen előnyös a helyiségméretek szempontjából. A nagy testsűrűségből adódóan a falazat kiváló hőkapacitással rendelkezik - azaz hőtároló tömegként funkciónál - ami különösen fontos a nyári túlmelegedés elleni védekezésben. Szintén a testsűrűségnek köszönhetően fokozott akusztikai igények esetén is megfelelő teljesítménnyel rendelkezik, amely növeli a lakókomfortot, akár épületen belüli, akár környezeti zajterhelésről van szó. A fózolt élű termékek alkalmazásával vakolatlan (látszó felületű) válaszfalak is készíthetőek.


Természetes alapanyagok:

Kvarchomok Mész Víz

A természetben is megtalálható kőzetekhez hasonlóan, a Silka téglának sincs semmilyen káros környezetre gyakorolt hatása. Ezen alapanyagok szinte korlátlan mennyiségben megtalálhatók a természetben, kitermelése minimális mértékben befolyásolja a környezetünk alakulását.

Hangszigetelés:

A falazott szerkezetek közül a Silka falazóelemmel készült fal a legjobb hanggátló. A legszigorúbb előírásokat is teljesítik, számított, mért eredményekkel bizonyítható, hogy nagy tömegéből adódóan kiválóan hangszigetel. Hosszú évek beépítési tapasztalatai alapján a lehető legjobb választás társasházaknál közlekedő és lakáselválasztó falszerkezetek valamint nagy forgalmú környéken homlokzati falak zajcsökkentéséhez.

Biztonság:

Az otthonunk és értékeink biztonsága szempontjából kiemelten fontos a nem éghető, tűzálló szerkezet.

Hőtechnika:

A nagy súlyú, tömör falazat, ugyan nem a legjobb hőszigetelő képességű szerkezet, ellenben ez a tulajdonsága kivételes előnyöket jelent a nyári túlmelegedéssel szemben. Hőtároló képessége jelentős mértékben kiegyenlíti a nappali és éjszakai hőmérsékletkülönbségeket.

Tradicionális építőanyag:

A környezetbarát falazóelem napjainkban ismét fénykorát éli. A mészhomoktégla társasházaknál elsősorban az akusztikai tulajdonsága miatt tölt be jelentős szerepet, de budapesti beépítése több mint 100 éve múltra tekint vissza.

Megmunkálás:

A méretpontos Silka elemek rendkívül gyors és gazdaságos alkalmazást tesznek lehetővé. A vékonyágyazatú falazóhabarccsal történő építkezés takarékos anyagfelhasználást biztosít. A kész felület pontos felülete miatt vékonyabb rétegű vakolat is alkalmazható. Az elemek nútféderesé s megfogóhornyos kialakítása egyedülálló építéstechnikai előnyöket biztosít a felhasználó számára. Nútféderes elemek beépítése esetén az állóhézagok illesztése habarcs kitöltés nélkül is készülhet. A megfogóhorony praktikus és kényelmesebb anyagmozgatást biztosít.

TERMÉKJELLEMZŐK

Típus / jel

Méret (HxMxSz)

Nyomószilárdság középértéke

Léghanggátlási szám (Rw)

Silka

(cm)

(N/mm2)

(dB)

HML 300 NF GT

33,3 x 20 x 30

16

57

HM 250 NF GT

25,0 x 20 x 25

19

56

HM 200 NF GT

33,3 x 20 x 20

17

56

HM 150 NF GT

33,3 x 20 x 15

19

52

HML 100 NF GT

33,3 x 20 x 10

13

45

HMLF 100 NF GT

33,3 x 20 x 10

13

42

V-120

25 x 6,5 x 12

21

-