Hangulatos környezet létrehozása LED-es megvilágítással

Gondos összeválogatással a kertünkbe telepített díszcserjék és bokrok egész évben színpompás látványt nyújtanak. Igaz mindezt csak napközben, mert az esti órákban sötét foltként jelennek meg életterünkben. Egy-egy virágba borult cserje esti diszkrét megvilágítása fokozza az időszakosan nyújtott látvány szépségét. Esti kerti pihenésünk közben gyönyörködhetünk a virágözönben, amennyiben a bokor alá, földbesüllyesztett, vagy a talajból alig kiálló, a növényre irányított lámpatestekkel megvilágítjuk ezt. Amennyiben gondosan helyezzük el a világítótesteket, úgy napközben nem zavarják a kert látványát, este pedig fényükkel széppé varázsolják kertünk növényeit. A díszcserjéket, bokrokat soha ne hátulról világítsunk meg, azaz ne a nézési iránnyal szembe telepítsük a lámpatesteket. Egyrészt azért, mert a látvány akkor szép, ha elölről világított a cserje, másrészt azért, mert esetleg ránézve, kellő takarás hiányában, zavaró káprázást okozhat. Ebben az esetben a látvány szépsége elmarad.Magas oszlopra helyezett lámpatestekkel nem szokás a díszcserjéket megvilágítani. Részben azért, mert ezek viszonylag kevésbé terjedelmesek, és a kiemelő világításukra irányított fényt kellene használni, ami adott esetben bizonyos szögből kápráztatna, másrészt pedig akkor a kertet tele kellene tűzdelni oszlopokkal, ami kevésbé nyújtana előnyős látványt.
Túlzás valamennyi, a kertünkbe ültetett díszcserje, bokor világításáról gondoskodni. A kertépítésztől, vagy szakirodalomból megtudható, hogy melyik az, amelyik egész évben a legszebb, nem ritkul lombozata, virágai nemcsak az ágak felső részén vannak, hanem a talaj közelben is. Elszórtan egy-egy szép bokor megvilágítása, egy-egy magasabb fa koronájának kiemelése, plasztikussá teszi parkosított díszkertünket. Virágoskerteket, ágyásokat felülről világítsunk irányított fényű, minél szélesebben sugárzó lámpatestekkel. Szép hatása van a viszonylag egyenletes megvilágításnak, ezáltal a virágszőnyeg teljes színorgiája élvezhetővé válik a szemlélőnek. Az irányított fény csak a virágokra és ne a környezetébe jusson. Ha látóterünkben is megjelenik késő esti sötét éjszakában a lámpatestek fénye, már élvezhetetlenné teszi a látványt, kevésbé észleljük a színek varázsát.

Forrás: Ezermester.huFény és design: a kertalakítás tökéletes kiegészítője. Megfelelő megvilágítással különleges hangulatot, hangsúlyokat lehet kialakítani a teraszon, kertben, kerti utakon és az egész ház körül. A termékeinkre jellemző magas minőség, illetve a szép design sokféle, igazán egyedi megoldás létrehozását segíti. A LED világítás a hangulatos környezet megteremtéséért, bejáratok, járdák és teraszok díszítésére ajánlott. Utak megvilágítására különösen elegáns megoldás az ALU-szegély, beépített LED fénnyel. A Solar lámpák rendkívül egyszerűvé teszik a térkövek megvilágítását, nincsenek kábelek, nem szükséges áram és egyéb költségek sem merülnek fel.

Forrás: semmelrock.hu