Homlokzati hőszigetelő lemezek kiválasztása

- Homlokzati falakon legtöbbször expandált polisztirol (EPS) keményhabokat használunk.

- A gyártók a minél jobb hőszigetelő képesség érdekében polisztirol lapokat lépcsős élképzéssel is elláthatják, így hőhídmentes és pontos elemkapcsolódás érhető el.

- 15-20 cm-nél kevesebb hagyományos EPS táblát nem érdemes felhelyezni. Ha zavarnak a vastag hőszigetelési méretek, választhatunk kedvezőbb hőszigetelési paraméterekkel rendelkező terméket, mint például a grafitadalékkal dúsított EPS-t. A hagyományos fehér színű polisztirolhoz képest a grafit adalékkal dúsított szürke anyag kb.25%-kal hatékonyabb hőszigetelő képességgel rendelkezik.

- A grafitadalékos táblák homlokzati falak esetében különösen ajánlottak utcafronton, telekhatáron lévő épületeknél, olyan hőszigetelés esetében, ahol a hőszigetelés vastagsága kötött a falon (a hatóságok által), fokozott hőszigetelési igény (paszszívházak) esetén, magasabb nyomószilárdságú változata pedig kiváló fokozott machanikai igénybevételnek kitett felületeken (pl. utcafront).

- A grafitadalékos EPS új és régi épületek hőszigetelésére egyaránt alkalmazható, kiváló hőszigetelést garantál már vékony rétegben is. Legújabb változata, az Extrapor Relax feszültségmentesítő résekkel rendelkezik, amelyek megakadályozzák a szigetelőlemezben az erős napsütés vagy a hirtelen lehűlés hatására létrejövő feszültségek kialakulását a kivitelezés során. További előnye az is, hogy a vékonyabb lapok miatt rövidebb dűbelek is elegendőek a rögzítéshez. Emellett tökéletesen sík homlokzat hozható létre és helytakarékos megoldás, hiszen 2 nagyobb hasznos alapterület érhető el. Például egy 150 m -es épület esetén a hagyományos szigetelésekhez képest 5 cm-rel vékonyabb Extrapor Relax homlokzati lapok azonos hőszigetelési teljesítmény mellett 3 m -rel növelhetik otthonát.