Jó, hogy könnyen alakítható

Amennyiben úgy döntünk, hogy álmaink otthonának falszerkezetét Ytong-ból kívánjuk megépíteni, akkor a kivitelezés során felmerülő méretre vágási nehézségekből fakadó bosszúságokat is megspóroljuk magunknak.

Az Ytong tégla könnyen és gyorsan megmunkálható, mellyel jelentősen lerövidül az építkezés időtartama, így a szerkezetépítés egyszerűbb, továbbá a költségek is nagymértékben csökkennek.
A falazáshoz szükséges elemeket könnyű méretre vágni - akár kézi, akár gépi fűrésszel. A könnyű megmunkálhatóságból adódóan a nyílászárókkal is játszhatunk, hiszen ha a nyílászárók mérete eltér a sormagasságtól, akkor a méretkülönbséget méretre szabott elemekkel egyszerűen ki lehet egyenlíteni.
Szerencsére, a könnyű megmunkálhatóság miatt az épületgépészeti munkák is egyszerűsíthetők; a vezetékek, szerelvények helyét pontos geometriával, felesleges roncsolás nélkül ki lehet alakítani.
Ez pedig nem elhanyagolható előny, többek között, amikor egy egész ház elektromos vezetékrendszerét kell kiépíteni. (Makacsabb anyagok esetén ez komolyabb fejtörést tud okozni, ha a későbbiekben valamit javítani kell, vagy újra kell húzni, mert ilyenkor előfordulhat, hogy szét kell bontani az „egész” falat.)

Miután elkészültek a falak, fontos, hogy a különféle tárgyakat könnyű legyen illeszteni: akár falilámpáról, falra szerelt TV-ről vagy csak egy képről legyen szó.
A szögelés és csavarozás, éppolyan könnyen kivitelezhető, mint fúróval előkészíteni a tipli helyét; mindössze arra kell odafigyelni, hogy melyik variáció mekkora súlyt bír el. Nem kell ütvefúrót használnunk és port nyelnünk, minden nehézség nélkül kialakíthatjuk kényelmes új környezetünket.
(Bővebben: https://www.youtube.com/watch?v=NmY9OJmZ8rg

Talán nem is gondolnánk rá, de az Ytong elemekből akár berendezési tárgyakat is megvalósíthatunk, úgy, mint kandallót, pultot vagy éppen tároló szekrényt. Ha nem rendelkezünk belsőépítészeti fantáziával, érdemes szakember segítségét kérni, vagy felkeresni az alábbi oldalt, (http://www.ytong.hu/hu/docs/Epitesi_1X1_2015-07-02_NEZO.pdf) ahonnan ötleteket meríthetünk mutatós, izgalmas és egyedi megoldások kivitelezésére. Az Ytong anyagszerkezete lehetővé teszi az elképzelések megvalósítását, hiszen ki ne álmodozna arról, hogy egy hideg téli estét a család meghitt környezetben ül az egyedi stílusú kandalló mellett, melyben ropogva lobog a tűz…

Forrás: http://epiteniakarok.blog.hu/2016/04/15/jo_hogy_konnyen_kezelheto
Barna Eszter