LB-Knauf - Thermowand Estrich

Fontos, hogy megfelelő irányban áramoljon a hő

 

Egy építkezés során sok olyan részlet van, amit elég akkor kitalálni, amikor az adott munkafolyamat elkezdődik, például a vakolat színét vagy a burkolat típusát. A padló-, a fal- és mennyezetfűtés azonban nem tréfadolog, ezeknél mindent előre meg kell tervezni, így azt is, hogy milyen anyaggal vesszük körbe a fűtéscsöveket. Az LB-Knauf kínálatából az Estrich FE SP önterülő szárazhabarccsal és a Thermowand falfűtésvakolattal biztosan nem nyúlunk mellé.

 

A hosszabb múltra visszatekintő padlófűtés mellett a fal- és mennyezetfűtés is egyre inkább hódít az új építésű házaknál, és kombinációjukra is szép számmal akad példa. A padlófűtést nem szükséges népszerűsíteni, hiszen gazdaságos, kényelmes és esztétikus megoldásnak számít. A fal- és mennyezetfűtés ehhez képest még azzal az előnnyel is rendelkezik, hogy magasabb hőmérsékletre fűthető, ezért a fajlagos hőleadás a felületen lényegesen nagyobb, ami tovább növeli a hatékonyságot.

 

Ahhoz azonban, hogy kihasználjuk ezeknek a fűtési formáknak az előnyeit, gondoskodni kell arról, hogy a hő ne vesszen kárba, és a helyes irányba áramoljon. Ehhez körültekintő tervezésre, megfelelő anyagválasztásra és pontos kivitelezésre van szükség. Az egyik legfontosabb szempont a megfelelő hőszigetelés, mert ennek hiányában a külső rétegek átveszik az értékes hőt. A másik fontos szempont, hogy olyan rétegbe helyezzük a fűtéscsöveket, amely kiváló hővezetési tulajdonsággal rendelkezik.

 

Padlófűtés kialakításához ehhez remek választás lehet a Lasselsberger-Knauf Estrich FE SP elnevezésű terméke, ami egy önterülő, gyárilag előkevert szárazhabarcs. Egyik legfontosabb előnye a hagyományos cementesztrichekhez képest, hogy sokkal gyorsabb, professzionális, kisebb munkaerő létszámot igénylő munkavégzést tesz lehetővé. A felhordott esztrich réteg nagy szilárdságú, vízszintes, kiszáradás után tetszőleges anyaggal burkolható. Felhordható lakásokban, kórházakban, tornacsarnokokban, áruházakban, ipari objektumokban, illetve minden olyan helyen, ahol a felületet tartós vízterhelés nem éri.

 

Ha fal- és mennyezetfűtésről van szó, akkor a Lasselsberger-Knauf másik terméke, a Thermowand vakolat lehet a jó választás. Alkalmazásával jobban érvényesülhetnek ennek a fűtési módszernek az előnyös tulajdonságai, vagyis az egyenletesebb hőeloszlás és a kellemesebb belső klíma. A Thermowand speciális anyaga megfelelő szilárdsággal és jó hővezető képességgel rendelkezik. Felhasználása széleskörű, hiszen lakóépületekben, közintézményekben, irodákban és ipari épületekben egyaránt bevethető, kül- és beltérben, sőt, a vizes helyiségekben is felhordható.