Mi a Téglakő?

Mindenkinek ismerősnek tűnik. Mégis, valami egészen más…

„Tégla”, mert úgy néz ki, mintha kisméretű tégla lenne. „Kő”, mert betonból készül, a legfontosabb alapanyaga a folyami kavics, és a zúzott kő.

A Téglakő térkő és kerítés falazóelem legfőbb varázsa a hagyományos anyagokat és építésmódot felidéző, régies, patinás megjelenés, a barátságos, égetett agyagtéglát utánzó színezés. Szemet gyönyörködtető a változatossága: minden egyes darabja egyedivé válik egy antikolási folyamat során.

Barabás téglakő

Miért válassza a Téglakő elemet?


A Téglakő térkő és kerítés falazóelem legfőbb varázsa a hagyományos anyagokat és építésmódot felidéző, régies, patinás megjelenés, a barátságos, égetett agyagtéglát utánzó színezés. Szemet gyönyörködtető a változatossága: minden egyes darabja egyedivé válik egy antikolási folyamat során.

Ugyanakkor rendelkezik mindazokkal a fizikai tulajdonságokkal, amelyek a korszerű építőanyagokat jellemzik. Így rendkívül időjárásálló, bírja a fagyot és a meleget.

A használatból adódó mechanikai igénybevételeknek tökéletesen ellenáll, kopásállósága és terhelhetősége igen magas.

Ezért lett a Téglakő elem azoknak a magánembereknek a kedvenc építőanyaga, akik a kertjük szépítését nemcsak le akarják tudni, hanem igényesen szeretnék azt megoldani. A Téglakő sikeres, mert szerethetővé vált.

Amennyiben az Ön ízlésvilágához is közel áll az antikolt patinás hangulat, és nem szeretne irreálisan sokat költeni udvarának burkolására, kerítésének és kerti építményeinek megépítésére, akkor a Téglakő elemben biztosan megtalálja amit keres. Hisszük, hogy nem fog csalódni benne.


Miből készül?


Mivel az agyagtéglák nem bírják a fagyot és nem kopásállóak, ezért az volt az elsődleges szándékunk a Téglakő elem létrehozásánál, hogy az agyagból készült kisméretű tégla modernkori megfelelőjét alkossuk meg, amely tökéletesen ellenáll az időjárás és egyéb igénybevételeknek. Ezért egyértelmű volt, hogy betonból kell készítenünk.


Miért beton?


A beton történetébe visszatekintve kiderül, már a rómaiak ismerték a betont és ebből építették monumentális templomaikat, útjaikat, házaikat. Kiváló képességei, sokoldalúsága miatt a világ legtöbbet használt építőanyaga.

Barabás téglakő

Minden egyes alkotórészének forrása maga a természet, összetevői a folyami kavics, a homok, a cement és a víz. Nagyszerű tulajdonsága, hogy bármilyen alakra formálható, és mivel 100-120 évig köt, ezért folyamatosan él és ennek köszönhető, hogy hihetetlenül tartós és ellenálló.


Miért a Téglakő?


A Téglakő egy új, korszerű gyártási folyamat eredményeként jó minőségű, osztályozott folyami kavicsból, a legkiválóbb cementből, nagy szilárdságot biztosító adalékanyagokból, illetve az egyedi megjelenést kölcsönző színezékből készül.

Csak ezen feltételek együttes teljesülésével, a beton minőségének folyamatos ellenőrzésével lehetséges, hogy a Téglakő ilyen fagyálló és kopásálló, terhelhetősége kiemelkedő, ellenáll az olvasztó sónak, esőnek, hónak és a mechanikai koptatásnak is. A receptura a betongyártás több évtizedes tapasztalatait rejti magában, egyesítve azt egy modern technológiával.

A Téglakő ugyanakkor több mint beton, hiszen annak szürke színétől eltérve teljes anyagában színezett.

Az antikolás során megkapja azt a patinás külsőt, amelytől különleges lesz, és nemes szépségével visszaadja a régi mesterek keze munkáját idéző kisméretű tégla változatos színvilágát.

Barabás téglakő

Forrás: barabasteglako.hu