Poli-Farbe Platinum – A lehengerlő sokszínűség!

A Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték használatával ma már sokkal inkább kreatív, önmegvalósító, alkotó munka az otthonszépítés. A sablonfestéshez sem kell sok gyakorlat, valójában kézügyesség sem, bőven elég néhány mosogatószivacs, egy sablon és sok-sok színes falfesték. 

Mielőtt elkezdenénk a festést, először is ki kell választanunk egy sablont. Az üzletekben sokféle sablont kínálnak, de akár magunk is készíthetünk, ennek csak a fantáziánk szab határt. Ezután érdemes megtervezni az összhatást: milyen színű legyen a fal, és a sablonhoz milyen színű festékekre lesz szükségünk. A sablonfestéshez mindenképpen jól fedő festékeket válasszunk, mint például a Poli-Farbe Platinum. Nagy, kerek fejű ecsetre vagy szivacsra lesz szükségünk. A profik a sablont ideiglenes ragasztóval helyezik fel, majd hígítás nélkül, a lehető legegyenletesebben egy kis festéket kell tenni az ecsetre, és kezdődhet a festés. Nagyon fontos szabály, hogy a minta közepétől a széle felé kell haladnunk festés közben. Ha már kétszer-háromszor átfestettük a sablont, érdemes lemosni, különben olyan vastag festékréteg tapad rá, amely megnehezíti a munkát. Bármilyen felületre is festünk sablonnal, a technika nem változik: ha szükséges, alapszínre festjük a falat, felhelyezzük a sablont, a mintát belülről kifelé megfestjük, majd eltávolítjuk a sablont, illetve letisztítjuk, és áthelyezzük.

2016. egyik újdonsága, hogy megérkezett a Poli-Farbe Platinum egyrétegű beltéri falfesték legújabb tagja, a Platinum RIO, amelynek nyolc csodás új árnyalatát a riói olimpia inspirálta. Az új falfesték a Poli-Farbe Platinum termékcsalád része, azonos receptúra alapján készült. Felhasználása egyszerű! A régi bevonatoknál a laza, leváló részeket kaparással, csiszolással el kell távolítani, és a falfelületet Platinum finomglettel ki kell javítani. A festéket gondosan fel kell keverni, nem szükséges hígítani. Festés előtt a mélyalapozás, azaz a Platinum diszperziós mélyalapozóba 5-10%-ban elkevert Poli-Farbe Platinum falfesték megkönnyíti a festést, és teltebbé varázsolja az új árnyalatokat. Az előkészített falfelületre egy, vagy maximum két rétegben szükséges a festéket felvinni.

A Poli-Farbe Platinumot a legjobb magyar vegyipari mérnökök fejlesztették ki, évtizedes tapasztalat áll mögötte. Egy rétegben is megfelelően fed, így sokkal hamarabb elkészülünk a munkával, mint a több rétegben használandó festékek esetében. Ráadásul illatosított is, így nem csak a frissen festett lakásban ússzuk meg a napokig érezhető festékszagot, de már munka közben is érezhető a kellemes illat. A Poli-Farbe Platinum nem tartalmaz hozzáadott formaldehidet, minőségét Magyar Termék Nagydíjjal ismerték el, legutóbb 2014-ben.