Több mint kerítés: a Durisol zajárnyékoló rendszer ipari méretekben már bevált

Nem kell azonnal hirdetést feladnia, ha megelégelte a szomszéd hétvégi zajongásait, csak egy zajbiztos kerítést kell felhúznia. A 40 éve ismert Durisol zajárnyékoló falrendszer időtálló, környezetbarát és bombabiztos módszer.

Valószínűleg éppen azért döntött a családi ház mellett, hogy szabadidejében kiülhessen a kertbe, és élvezesse a természet közelségét, a madarak csiripelését, és akár a napágyon elnyúlva délutáni sziesztáját se zavarja meg senki. A kertváros azonban tartogat olykor bosszúságokat, pláne, ha olyanok vesznek körbe bennünket, akik egészen más életritmus szerint élik az életüket. Ugye ismerős? A szomszéd rendszeresen akkor indítja be a fűnyírót, vagy a flexet, amikor végre megpihenne a teraszon. A szomszéd gyerekek egész napon át tartó gondtalan sikoltozását jól bírja? Mi a helyzet a rendszeresen, hajnalig tartó szomszédos kerti sütögetéssel, bulizásokkal, amikor nem minden vendég tudja visszafogni magát? És akkor még nem beszéltünk a közeli forgalmas útról, vagy vasúti pályáról, ezek zajszintjét is jó lenne csökkenteni.
Miközben külföldön ma már bevett szokás, hogy infrastrukturális beruházások során zajárnyékoló falakat is építenek, hazánkban, különösen, ami a magánembereket illeti, mindez még ismeretlen terület. Inkább bosszankodunk, ahelyett, hogy kicsit körbenéznénk, mit tehetünk a nyugalmunkat megzavaró rendszeres zaj ellen. Nem biztos, hogy a költözés az egyetlen megoldás!

A Durisol zajárnyékoló falakat Magyarországon egyre több helyen alkalmazzák forgalmas utak, vasúti pályák, ipari parkok,, közintézmények és szórakozóhelyek környékén, éppen azért, mert a hangelnyelési jellemzője 13-17 decibel, léghanggátlási jellemzője 30 decibel. A speciális, préselt technológiával előállított fabeton építőanyagot több mint 40 éve használják világszerte az építőiparban, mert kiváló hő- és hangszigetelő képességgel rendelkezik, nem penészesedik, nehezen éghető, 90 %-ban környezetbarát alapanyagokból áll, ellenáll az időjárás és egyéb környezeti hatásoknak, miközben nagyon egyszerű a telepítése. Kerítésként rövidebb szakaszok esetén, a helyszínen akár házilag blokkelemekből a zsaluköves technológiához hasonlóan lehet összeépíteni. Hosszabb szakaszok esetén előre gyártott panelekből, acéloszlopok közé beépítve lehet megvalósítani.
A szakemberek éppen egyszerűsége miatt lakossági célokra is ajánlják. A praktikum mellett ráadásul esztétikumról is beszélhetünk, hiszen változatos felület-, mintázat- és színek jellemzik a Durisol betonelemeket, amelyeket akár magunk is összeszerelhetünk. a kert végében. A fal előnye, hogy a szomszédos területek zaját nagymértékben csillapítja, mely élhetőbb életteret biztosít az ott lakók számára. Mára lehetővé vált hogy kevésbé hallhassuk a szomszédban bőgő fűnyírót, vagy a bömbölő rádiót, a zakatoló vonatot, a megoldás a nyugalma érdekében egyszerűbb, mint gondolta.

HUFBAU tipp: