Vissza nem térítendő támogatás - vissza nem térő alkalom

Vissza nem térítendő támogatás - vissza nem térő alkalom

Vissza nem térítendő támogatással korszerűsíthetjük otthonainkat

Energia-megtakarítást eredményező korszerűsítés támogatással

Az „Otthon Melege” 2016. augusztus 15-től induló, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium által kiírt pályázati program, amelynek keretében családi házak energia-megtakarítást eredményező korszerűsítésének, fejlesztésének támogatással történő megvalósulására nyílik lehetőség.

A pályázat épületenergetikai fejlesztésekre irányul, ugyanis elsődleges célja a környezettudatosság és környezetvédelem jegyében az energiahatékonyság növelése, melynek sarkalatos pontját képezi az energiatakarékosság javítása, az energiaforrásból megvalósuló energiatermelés megfeleltetése az új, korszerű követelményeknek és lehetőségeknek, illetve az üvegházhatású gázkibocsátás visszaszorítása.

A támogatás igénybevételéhez a következő, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati felhívásában olvasható feltételeknek kell megfelelni:

Kik pályázhatnak?

„Jelen pályázati kiírásra kizárólag magyarországi lakóhellyel rendelkező, cselekvőképes nagykorú természetes személyek nyújthatnak be pályázatot. Támogatást kizárólag hagyományos technológiával 1996 előtt épült, és 1995. december 31. napjáig kiadott építési engedéllyel rendelkező egylakásos, legfeljebb 135 m2 fűtött alapterülettel rendelkező, a pályázatot benyújtó magánszemély tulajdonában álló és a pályázat benyújtását megelőzően használatban lévő (lakott) családi házak felújítására lehet igénybe venni.”

Mennyi a támogatás mértéke?

A támogatás az elszámolható költségek 40-55%-át teheti ki, formája vissza nem térítendő. A kifizethető összeg felső határa, tehát a maximálisan igényelhető támogatás 1.250.000 – 2.500.000,- Ft. A támogatás mértékének meghatározása a megvalósítani kívánt fejlesztések függvényében történik.

Mit támogatnak? Mire vehetem igénybe a támogatást?

A Nemzeti Fejlesztési Minisztérium pályázati felhívásában az alábbi támogatható tevékenységi körök szerepelnek:

„Többek között támogatható beruházásnak minősülnek a fűtött helyiségek külső nyílászáróinak cseréje; az épület homlokzatának hőszigetelése; épületgépészeti rendszerek energia-megtakarítást eredményező felújítása; illetve az épület gépészeti rendszeréhez csatlakozó megújuló energiafelhasználás kialakítása. Támogatható tevékenység továbbá a megújuló energiafelhasználás kialakítását, növelését szolgáló rendszerek kiépítése; a fűtési/fűtési-és használati melegvíz rendszer hőtermelő berendezés cseréje, valamint a meglévő fűtési rendszer hőleadóinak és/vagy csőhálózatának kialakítása, korszerűsítése.”

A pályázat benyújtására, az elszámolható és nem elszámolható költségekre, a döntés folyamatára, a pénzügyi elszámolásra vonatkozó, valamint a pályázattal kapcsolatos további részletes feltételeket, információkat a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium Pályázati Felhívásában, illetve Pályázati Útmutatójában olvashatja.

Pályázati Felhívás:

https://csaladihaz2016.nfsi.hu/uploads/palyazati_felhivas_csh_csaladihaz_160601.pdf

Kiváló építőanyagok tekintetében látogasson el a Kovács Tüzépre!