Prospektus
 • mpn-plus-muszaki-adatlap.pdf
 • mpn-plus-leporello-hu-final-roskadasmentes.pdf
 • Knauf Insulation MPN Plus 037 ásványgyapot

  Az MPN Plus 037 általános felhasználású ásványgyapot, többek között alkalmas álmennyezetek, belső falak, válaszfalak, mennyezetek, magastetők és faszerkezetes épületek hatékony hang- és hőszigetelésre. Az MPN Plus 037 ásványgyapot termék rugalmasságának köszönhetően megkönnyíti a kivitelezést, öntartó képessége révén nincs szükség kiegészítő mechanikai rögzítésre.

  Az MPN Plus 037 ásványgyapottal kényelmes, könnyű dolgozni:
   

  • könnyen kezelhető
  • alacsony kiporzás
  • rugalmas és tartós, nehezen sérül
  • könnyen vágható
  • jól illeszkedik
  • egyszerű dolgozni vele
  • csomagonként nagy felület lefedésére alkalmas

  Leírás

  Nem hasznosított tetőterek esetén nagy lehűlő felületet jelent, így jelentős hőveszteséget okoz a nem szigetelt padlásfödém. Ez ugyanakkor a legkönnyebben, legolcsóbban hőszigetelhető épületszerkezeti elem. Nem terhelt padlásfödém hőszigetelésére javasoljuk a könnyű, de nagyszerű hőszigetelő képességű MPN Plus ásványgyapot táblák lefektetését, lehetőleg két rétegben, eltolt illesztésekkel. A mai hőszigetelési előírások teljesítéséhez ilyen esetben is kb. 20 cm vastag szigetelés szükséges.

  A szigetelés fölé páraáteresztő tulaj­donságú réteg kerül, hogy a födémen átjutott párát átbocsássa, ugyanakkor vé­delmet nyújtson a légmozgás okozta hővesz­teség, illetve a héjaláson bekerülő csapadék ellen.

  A szigetelés alá a födém kialakítá­sától függően páratechnikai réteg szükséges, amely megakadályozza a födémen átjutott pára bekerülését a szigetelésbe, és esetleges lecsapó­dását. Különös figyelmet igényelnek a változatos kialakítású fafödémek, amelyek esetében a páratechnikai réteg feladata a légtömörség javítása, ezzel a hőveszteség további csökkentése. A réteg elhelyezéséről páratechnikai méretezés alapján lehet dön­teni. Ez a kialakítás természetesen nem terhel­hető, így a kéményekhez, tetőkibúvókhoz stb. „közlekedési útvonalak” kiépítése szük­séges, pallók, építőlemezek elhelyezésével.

  A szigetelés a födém alá is kerülhet, lécváz közé, szerelt vagy függesztett álmennyezet fölé. Ilyen módon tárolótérként megőrizhető a padlás, emellett esztétikus, bontható stb. mennyezet alakítható ki. A páratechnikai réteg itt is lényeges, lécvázas szerelt menny­zet esetén könnyen elhelyezhető.

  A hőszigetelés készítésénél elengedhetetlenül fontos a légzárás és a párazárás a hőszigetelés alatt. Különösen fontos ez a jó légáteresztő tulajdonságú fafödémek esetében.

  A szigetelő anyag felülről történő megvédése cserépfólia hiányában indokolt. Ilyenkor páraáteresztő fóliát kell elhelyeznünk a leterített hőszigetelésre.