(+36) 42 408 509tuzepkovacs@tuzepkovacs.hu
Skip to main content
dummy 10 perc
archive

Hamarosan kezdődik a burkolás

Milyen színű fugát használjunk a különféle burkolatokhoz?

Ahogy arról korábban már szó esett, a burkolatokat Ramóna és Máté már kiválasztotta, de persze azoknak még fel is kell kerülniük és egyáltalán nem mindegy, hogy mivel és hogyan…
Az természetesen egyértelmű, hogy ha igazán szép végeredményt szeretnénk, akkor érdemes tapasztalt szakember segítségét kérnünk, de még a legrutinosabbak sem tudnak jó munkát végezni, ha nem megfelelőek az alapanyagok.
Ramiék ezt sem bízták a véletlenre: a burkolatok rögzítéséhez, fugázáshoz az LB-Kanuf termékeit választották.

A gyártó termékei fejlesztésekor 3 szempontot tart kiemelten fontosnak, ezek az esztétikum, innováció és a higiénia. Az LB Knauf szépen felvihető, a modern gyártási technológiák felhasználásával készült időtálló fugázó anyagokat kínál, amik ellenállnak a különböző gombák és baktériumok elszaporodásának. Ez utóbbi egy olyan tényező, ami különösen a fürdőszobákban fontos, hiszen mindannyian tudjuk, a penész a legszebb fürdőszobát és el tudja csúfítani és még ráadásul az egészségre is káros.

Adott tehát egy fugázóanyag, ami időtálló, strapabíró, a burkolatot tehát egész biztosan a helyén fogja tartani, na de mi a helyzet a színekkel? Milyen színű fugát használjunk a különféle burkolatokhoz?

Alapvetően 3 irányba indulhatunk el, amikor a fuga színét kiválasztjuk, az lehet a burkolattal szinte egyező vagy épp ellenkezőleg, attól teljesen eltérő, esetleg egy teljesen semleges árnyalat.

A burkolathoz színben közel álló fuga választása javasolt abban az esetben, ha természetes hatású, fa- vagy kőzetmintás burkolatot használunk, itt a természetes hatást erősíti a színben harmonizáló árnyalat. Segítségével nagy, egybefüggő hatású felületeket alakíthatunk ki.

Kontrasztos szín választásával sokkal merészebb, figyelemfelkeltőbb felületeket hozhatunk létre, amivel kiemelhetjük a burkolat mintázatát, vagy a helyiség egy-egy területét. Figyelni kell azonban arra, hogy az eltérő színű fuga miatt a tér szűkülhet, ami nem mindig jó megoldás.

Különféle színű burkolóanyagok választása esetén szokták általában javasolni egy semlegesebb színű fuga használatát, ami anélkül, hogy különösebben elütne környezetétől finoman összeköti a különböző felületeket.

A fentiek ugyan adhatnak némi segítséget, de még így is sok szín jöhet szóba a munka során. Az otthoni tervezgetéshez, gondolkodáshoz remek segítség lehet az LB-Knauf online fúga színezője, aminek segítségével különböző burkolatokkal, különböző felületeken tesztelhetjük az egyes árnyalatokat.

Kíváncsian várjuk, Ramóna és Máté milyen döntést hoz majd! 🙂

Kapcsolódó termékek