(+36) 42 408 509tuzepkovacs@tuzepkovacs.hu
Skip to main content
dummy 4 perc
archive

Last minute húsvéti dekoráció

Szeretnéd húsvéti díszbe öltöztetni otthonod, de nincs ötleted

Szeretnéd húsvéti díszbe öltöztetni otthonod, de nincs ötleted, hogyan tedd, ráadásul szokásosan az utolsó pillanatra hagytad a dolgot? Nincs okod aggodalomra, hoztunk néhány tippet, melyekkel a hagyományos díszítések mellett vagy helyett akár az otthoni korábbról megmaradt, vagy ott mindig megtafeldobhatod az otthonod húsvét közeledtével.

 width=Amennyiben ragaszkodsz a tojásfestéshez, de sosem fogy el, vagy ennek ellenére újítanál, remek ötlet lehet gipsz-, vagy betontojásokat önteni, majd ezeket tetszés szerint kidekorálni. De mi legyen a forma, mivel dolgozz? Ha abban a szerencsés helyzetben vagy, hogy van otthon műanyag tojás öntőformád, használd azt, ha pedig nincs (igen erre nagyobb az esély): fújj ki pár tojást, az alsó felükön a lyukat tágítsd ki és ezen keresztül öntsd bele a tojásba a bekevert anyagot, száraz meleg helyen pár óra alatt megszilárdulnak és csak le kell törögetni róluk a héjat.
Nagy előnye az efféle tojásoknak, hogy nem romlanak meg és még évekig használhatjuk őket, ráadásul elmondhatjuk, hogy az elejétől a végéig mi alkottuk meg őket.

Tudjuk, hogy a húsvéti dekorációnak elmaradhatatlan kellékei a színes tojások, arra azonban ritkábban gondolunk, hogy ezeknek nem muszáj egész tojásoknak lenniük. Fújt tojások héjából készíthetünk gyertyát, vagy akár fűfejet is: előbbihez csupán kanócra és viaszra (ami lehet régről maradt, félig elégetett gyertya), utóbbihoz pedig földre és fűmagra, na meg egy fél tojáshéjra lesz szükség. Az egyben maradt színes -vagy színezhető- tojáshéjaknak igen változatos lehet a felhasználása. Kipróbálásra érdemes, új technika lehet a mozaik technika, melynek során egy lehetőleg színezett tojás összetört héját ragasztjuk fel egy másik, ép tojás héjára.

Húsvét alkalmával lehetőségünk nyílik végre beengedni a tavaszt otthonunkba, és mi mással csempészhetnénk tavasziasabb hangulatot otthonunkba, mint valami olyasvalamivel, amit egyenesen a természetből szereztünk? Kiváló dísze lehet a húsvéti dekorációnak, ha talált faágakat állítunk egy vázába, majd azokra az ünnephez illő, lógó díszeket aggatunk.

Persze, nem ez az egyetlen módja, hogy a természetet kissé megelevenítsük otthonunkban. Számtalan módja van, hogyan készíthet az ember szebbnél szebb virágos dekorációkat; ehhez segítségül hívhatjuk az az origamit, vagy a quilling-technikát is, amennyiben pedig kevésbé érezzük magunkat türelmesnek, még mindig ott van az egyszerű, kivágásos módszer. Az apró méretű muffinformák széleit bevagdalva például igazán impozáns virágokat készíthetünk drót, vagy hurkapálcika szárral ellátva.

A csipeszdekorációk húsvét alkalmával is nagyon népszerűek, hiszen egy egyszerű csipeszre lényegében bármit felapplikálhatunk, amit csak szeretnénk. A megálmodott figurákat ki lehet vágni papírból is, ám az időtállóság miatt talán szerencsésebb, ha filcanyagból, vagy esetleg habszivacs lapból dolgozunk. Az elkészült csipeszekből készíthetünk füzért is, egy madzagra rá csíptetve őket, de feltehetjük őket a függöny vagy a terítő szélére is.

 width=

Noha a koszorúkról sokaknak először az adventi dekoráció jut eszébe, a húsvéti időszakban is nyugodtan bele lehet vágni egy ajtó- vagy asztaldísz elkészítésének – persze az ünnephez illő motívumokat felhasználva.

Ideje tehát előkapni a legtavasziasabb jókedvedet, a kreativitásodat, hogy te is mesés húsvéti dekorációt varázsolhass otthonodba!

 

Kapcsolódó termékek